Τμήμα Δημοσιογραφίας-Επίσκεψη της κ. Β. ΜΗΤΣΙΝΙΩΤΟΥ

ΔΡΑΣΗ της ειδικότητας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ REPORTER. Επίσκεψη της κ. Β. ΜΗΤΣΙΝΙΩΤΟΥ, ανταποκρίτριας του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, στο τμήμα. Συζήτηση με τους σπουδαστές για τον ρόλο του freelancer ανταποκριτή και την επαγγελματική της εμπειρία. Εκπαιδεύτριες: ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ Γ., ΜΑΛΙΝΑΚΗ Ε., ΠΟΔΑΡΑ Α.

Τμήμα "Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού"

Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού Δ.Ι.Ε.Κ. ΘΕΡΜΗΣ
"Χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών"
(Τ. Μ. Σω)

Ασκήσεις επί "Ναυτιλιακού Χάρτου"

Ασκήσεις επί "Ναυτιλιακού Χάρτου" για το τμήμα "Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας" Εκπαιδευτής: Γιάννης Ζέρβας

Τμ.Αερομεταφοράς Α1 - 32η Διεθνής Έκθεση Philoxenia

Στις 18/11/ 2016 το τμήμα μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», με συνοδούς καθηγητές τον κ. Παπαθανασίου και την κ. Χασιώτη. Η 32η Διεθνής Έκθεση Philoxenia, φιλοξένησε το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού «{Re}Branding Destinations: Image making», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης», της ΔΕΘ-HELEXPO. 
Θέμα του συνεδρίου ήταν, η σημασία του να αποκτά ένας τουριστικός προορισμός τη δική του ταυτότητα (Branding), με απώτερο σκοπό να προωθηθεί στην τουριστική αγορά και κατ' επέκταση να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό. 
Στην περίπτωση που ένας προορισμός κατέχει ήδη μία ταυτότητα, θα πρέπει διαρκώς να την ανανεώνει και να την επαναπροσδιορίζει (reBranding), ώστε να συμβαδίζει με τις νέες επιταγές της εποχής. Στις διάφορες ομιλίες παρουσιάστηκαν οι μέθοδοι και τα μέσα μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η απόκτηση της τουριστικής ταυτότητας. 
Έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού στον κύκλο της παγκόσμιας αγοράς και τη χρήση του διαδικτύου, αποβλέποντας στη δημιουργία νέων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων υπηρεσιών. Αξιόλογη ομιλία ήταν αυτή του Dr. JohnDaly, ο οποίος χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της πόλης Limerick (Ireland), παρουσίασε μία σειρά από στρατηγικές κινήσεις, μέσω των οποίων μπορεί να ανατραπεί η αρνητική εικόνα ενός τουριστικού προορισμού. 
Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του LiorMeyer, σύμφωνα με την οποία, έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση, αποτελεί η στρατηγική προώθησης και ανάπτυξης της τουριστικής ταυτότητας που ακολούθησε το TelAviv. 
Η συμμετοχή των πολιτών και η έξυπνη χρήση των διαδικτυακών μέσων (facebook, instagram κ.α.), συνέβαλαν στον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής ταυτότητας της πόλης. Πλέον το TelAviv κατέχει διεθνή φήμη, ως μία από τις ηγετικές " startup πόλεις". Πρόκειται για μία τακτική που πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθήσει η τουριστική αγορά της Ελλάδος, στοχεύοντας στην αύξηση του τουριστικού κύματος και κατ’επέκταση στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Μαρία Σταματέλλου

Τμ. Αερομεταφοράς Α1 - 11ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, το τμήμα Α1 της ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς πραγματοποίησε την πρώτη του εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» με συνοδό εκπαιδεύτρια την κ. Αγγελική Χασιώτη. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν τις ομιλίες διακεκριμένων προσώπων στα πλαίσια του 11ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης που διεξήχθη στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων MAISTROS του ξενοδοχείου «THE MET» στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι όλων των μέσων μεταφοράς της πόλης, παρουσίασαν τις μελλοντικές βλέψεις και συνάμα τις ρηξικέλευθες ιδέες που πρόκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Μέσα από τις ομιλίες, κατέστη σαφές πως ένας βασικός παράγοντας του εν λόγω εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση των επενδύσεων για την κατασκευή των έργων, ενώ πολύτιμος αρωγός θα είναι η συντονισμένη συνεργασία των εκπροσώπων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την επίτευξη του «ενός βασικού στόχου». Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την εκμετάλλευση του ολοένα αυξανόμενου τουριστικού κύματος που αποβλέπει στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, καθώς και η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός: Ο συνδυασμός του κλασσικού και του καινοτόμου στοιχείου.

Τμήμα Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης - Συνθέσεις

Συνθέσεις του τμήματος "Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένου"

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Knauf

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Knauf τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένου του ΙΕΚ.

Συμμετοχή του ΙΕΚ Θέρμης στο Open House 2016 Θεσσαλονίκης

Από την συμμετοχή σπουδαστών του τμήματος "Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένου" στο Open House 2016 Θεσσαλονίκης.

Τμήμα Δημοσιογραφίας-Επίσκεψη της Δικηγόρου Κωνσταντίνας Παπαξάνθη

Επίσκεψη της δικηγόρου Κωνσταντίνας Παπαξάνθη στην ειδικότητα Δημοσιογραφίας, Συντάκτες και Ρεπόρτερς και το μάθημα της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Μας μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα και τη σχέση του δημοσιογράφου με τη νομική επιστήμη. Ευχαριστούμε πολύ Konstantina Papaxanthi!

Δημιουργίες από τις καταρτιζόμενες του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Δημιουργίες από το Γ"εξ. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ Θέρμης. Ζωγραφική σε γυαλί, πέτρα και ξύλο...Αλατοζωγραφική...Ζωγραφική με καλαμάκι.